Islandsheste 2019-05-02T13:50:42+00:00

GANGARTER. TRÆNING. TURE.

Drømmer du om at komme på en ride efterskole med heste i Jylland? Og kan du godt lide: Gangartstræning, Grundridning, Stævnetræning, Ture i terrænet, Pasning og håndtering af heste, Arbejde fra jorden og Terrænspringning – så er Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole lige dig med vores ridelinje. Vi har masser af plads til både dig og vores islandske heste! Vi har store natur-arealer til ridning og gode faciliteter til vores og jeres islandske heste.

BESØG OS

FACILITETER PÅ ISLANDSHESTE

Du kan rIde på egen eller vores heste

På vores hestelinje får du undervisning i små hold, et ridemærkekursus, hvor man får dansk islandshesteforenings grundmærke, 1 årligt stævne, langture og aktiviteter med nogle af de andre linjer.
Du kan medbringe din egen islandske hest. Vi har på efterskolen egen hestestald og egne ridebaner med lys.

Vores undervisere er stævneryttere med instruktøruddannelse, så du kan være sikker på, at du efter et år har lært meget og er blevet en endnu bedre rytter.

Underviser på islandshestelinjen er B-instruktør Kira Nissen. I løbet af året kommer der desuden forskellige fagpersoner og underviser forbi vores ride efterskole. Tidligere har linjen haft besøg af: Trine Risvang (2013), Hans Christian Løwe og Christina Johansen (2014), Iben Andersen (2015 + 2016), Lasse Jensen (2014), Ingrid Thrane (2013).

“JEG ER SELV PASSIONERET ISLANDSHESTERYTTER…”

Kira Nissen – Linjelærer Islandsheste

IslandshestelInjen

Skolen har islandske heste, som eleverne på hestelinjen kan ride på. Man deles 2 og 2 om en hest. I starten prøver man forskellige heste og senere tildeles man “sin egen” faste hest. Denne hest rider man på i undervisningen, og man kan desuden efter aftale låne den i fritiden og ride ture i terrænet og træne på banerne. Man passer hesten i løbet af året. For at ride på skolens heste må man maks. veje 80 kilo.

Vælger man at ride på skolens heste, vil der blive opkrævet et gebyr på kr. 300 pr måned fra september til juni (eller i alt kr. 3000).  Har man sin egen hest med, er opstaldningsprisen kr. 1000 pr. måned (i alt kr. 10.000), men se mere om at have egen hest med i afsnittet; Egen hest med på HNIE

Om du låner skolens eller har din egen islandske hest med, vil det året igennem give dig nogle gode rideture og andre rigtig gode oplevelser. Vi har sammen med FDF Sletten og Statsskoven et helt unikt område, hvor du stort set må ride overalt. Derudover kan du ride på vores 250 m ovalbane og på ridebanen med lys, så du også kan ride om aftenen i vinterperioden.

Hestene går i løsdrift på Knøsgården, som ligger 1,5 km. fra skolen og går på græs indtil ca. 15. oktober og igen fra ca. 10. maj. Vi sørger for at hestene får lov til at nyde naturen ligeså meget som eleverne gør. I vinterhalvåret går hestene på jordfold, hvor de fodres med wrap. Hele året har hestene adgang til vitaminer og sliksten. Kraftfoder kan selv gives efter behov. Hestene er opdelt på 3 folde med skolens heste og en hoppe- og vallakfold for de private heste. Eleven er selv ansvarlig for pasningen af sin skolehest eller egen hest. Der udarbejdes en turnusordning omkring pasning/fodring med de øvrige elever. Det gælder også i weekenderne.

VI har sammen med FDF Sletten og Statsskoven et helt unIkt område, hvor du stort set må rIde overalt.

Egen hest med på HNIE

Skolen har en flok islandske heste, men du kan også vælge at have din egen islandske hest med. Det er kun muligt at have en “ægte” islandsk hest med på skolen. Vi har sammen med FDF Sletten og Statsskoven et helt unikt område, hvor du stort set må ride overalt. Derudover kan du ride på vores 250 m ovalbane og på ridebanen med lys, så du også kan ride om aftenen i vinterperioden. Hestene går i løsdrift på Knøsgården, som ligger 1,5 km. fra skolen.

Hestene går på græs indtil ca. 15. oktober og igen fra ca. 10. maj. Resten af året fodres hestene med wrap. Hestene, som går ude hele året, er opdelt i en fold med skolens heste, og i en hoppe- og vallakfold for de private heste.

Som elev på Islandshestelinien tilrettelægger du sammen med vores ridelærer fodringen morgen og aften samt i weekenderne. Der vil blive lavet en turnusordning, så man fodrer på skift, og man er altid 2-4 elever sammen på et fodrehold.

Alt andet arbejde omkring egne heste på skolen varetages af eleven selv.

For at din hest ikke skal blive smittet af andre heste, skal alle private hesteejere inden hesten ankommer på Knøsgården, sende en kopi af gyldigt vaccinationskort, bevis for godkendt ormeprøve samt en ”tro- og loveerklæring”.

Download HNIEs Tro- og Loveerklæring her: tro og love

I skoleåret 2018/2019 er prisen for at have egen hest med kr. 1000 pr. måned inklusiv foder (græs/ wrap), sliksten og vitaminer. Kraftfoder, ormeprøve og om nødvendigt ormekur er inkluderet i prisen. Ormeprøven tages i foråret inden hestene kommer på græs.

Skolen har tilknyttet en registreret beslagsmed, som kommer jævnligt. Når din hest skal skoes, aftales det med ridelæreren, som så koordinerer med smeden. Ved skoning skal du selv hente din hest og være til stede. Hvis du ønsker at benytte en anden smed er du selvfølgelig velkommen til det.

I samråd med dig og dine forældre, tilkalder ridelæreren dyrlæge på ejerens bekostning. Det kan være en god ide at have hesten dyrlægeforsikret.

BESØG OS
ANSØG om optagelse på HIMMELBJERGEGNENS