Friluftsliv

Bliv elev

Klik her!

Friluftsliv

friluftsliv efterskole - oplevelser i naturen - Himmelbjergegnens Efterskole - to drenge ved trangia

Friluftsliv 1. semester

På Himmelbjergegnens Efterskole har alle elever friluftsliv fra sommerferien og frem til efterårsferien. Her vil du være ude en dag om ugen og få oplevelser i naturen og være aktiv sammen med dit friluftshold.

I friluftsliv arbejder vi bl.a. med:

  • Mad på bål, trangia og i jordovn
  • Lejrliv
  • Kano og kajak
  • Cykel som turform
  • Vandring
  • Orientering med kort/kompas og GPS
  • Forskellige overnatningsformer
  • 3-døgnstur med 2 overnatninger i telt/bivuak

Thytur

Friluftslivsundervisningen i 1. semester forbereder alle elever på en uges vandretur i Thys fantastiske natur. Her får vi oplevelser i naturen ved at vandre i mindre grupper og klare sig på egen hånd undervejs, f.eks. orientering og vejvalg, lejrslagning og madlavning.

Lærerne er selvfølgelig i området og besøger alle grupper om aftenen for at høre, hvordan dagen er gået, og for at fylde maddepoterne op.

Udover friluftsundervisningen, 3-døgnstur og Thytur opfordrer vi alle elever til at benytte skolens og områdets mange muligheder for at tage på tur i weekender og ferier.

friluftsliv efterskole - oplevelser i naturen - Himmelbjergegnens Efterskole - fællesskab

Norge

Efter 1. semester vælger eleverne linjefag, men i 3. semester kommer der igen friluftsliv for alle, hvor vi får flere oplevelser i naturen og bruger en dag om ugen på at forberede os til Norgesturen. Her syer vi f.eks. gravehandsker og snegamacher, lærer om vinterorientering og sikkerhed på vinterfjeld m.m.

I Norge står den også på friluftsliv, når vi alle står på langrendsski og har mulighed for at prøve forskellige former for vinterfriluftsliv, bl.a. snehuleovernatning. De sidste par år har vi f.eks. haft ca. 80 elever med i snehule.

Skolen har selv langrendsski til alle, så hvis vinteren bliver til det, underviser vi i skiløb herhjemme inden Norgesturen.