Naturefterskole

Bliv elev

Klik her!

Naturefterskole

Vi er en helt særlig naturefterskole

Himmelbjergegnens efterskole er en naturefterskole, der går op i at vores elever skal opleve den danske natur som den er – smuk, varierende og altid med noget nyt at tilbyde.

Vores linjefag, aktiviteter og generel undervisning foregår det meste af tiden i naturen. Vi har blandt andet en Outdoorlinje, hvor vi går i et med naturen. Der vandres, klatres, cykles og så står vi endda også på ski! Naturen opleves i Danmark såvel som i det smukke Norge. Du kan læse meget mere om Outdoorlinjen her. Udover vores spændende linjer, har vi også rigtig mange valgfag, hvoraf mange af dem henvender sig til de naturkyndige. Dette indebærer valgfag som ‘jagttegn’, ‘mountainbike’ og ‘ridning’. En af skolens værdier er, at vi ikke må tage naturen for givet. Naturen har så meget at tilbyde, og dette er oftest noget vi glemmer som mennesker i alt vores travlhed.

Naturefterskole - Morgenstund - Himmelbjergegnens Efterskole

Som naturefterskole har vi stor fokus på bevægelse og oplevelser. Vi ønsker at vores elever skal opleve så meget som muligt, og helst med masser af bevægelse dertil. Dette får du til fulde når du rider i naturen! Blandt andet derfor er vi vilde med heste, og vi har stillet 14 heste til rådighed, hvoraf 10 af dem er beregnet til ridning. Udover bare at have fokus på den grønne natur, sætter vi stor pris på den levende del af naturen. Dyr har altid været en del af menneskenes liv, og vi lever symbiotisk med hinanden. Dette er noget vi ønsker at lære vores elever.

Desuden anser vi sund mad og motion som en nødvendighed for et spændende og aktivt liv.

Vi elsker naturen, fordi den altid har noget nyt at vise os. Netop derfor foregår mange af vores aktiviteter i naturen, fordi vi aldrig oplever det samme to gange. Hvis du elsker naturen ligeså meget som vi gør, har vi efterskolen og naturen – og så mangler vi kun dig!