Faciliteter

Bliv elev

Klik her!

Faciliteter

bygninger

Skolens bygninger

Skolen var oprindeligt et savværk, men har siden 1984/85 fungeret som efterskole. Skolen består af mange forskellige slags bygninger, og derfor varierer fx værelserne i størrelse og indretning. Der er alt fra 2 til 5 mandsværelser og nogle endda med seng på en hems. De forskellige områder har alle et lille bo-område tilknyttet, og ellers er der en stor fælles opholdsstue med billiardbord, bordfodbold og spil. Skolen er løbende blevet restaureret, så de fleste værelser står nu i tip-topstand. Der er trådløst netværk over hele skolen, og nye møbler (2013) i klasselokalerne.

Skolens hal er i fuld størrelse, og her er der også indrettet et hjørne med fitness-maskiner. Herudover rummer skolen også et kreativt værksted, naturfagslokale og musiklokale.

klasse

Land og vand

Lige uden for døren er der masser af græsarealer. Her er der både plads til lejrbål, solbadning, hygge og tøjstativer. Og så har skolen også en boldbane i fuld 11-mandsbane-størrelse.

Derudover ligger vi jo lige ved skovene, som går rundt om os til alle sider, både til Himmelbjerget, Sletten, Silkeborg, Ry og Gl. Rye.

Skolen ejer et sommerhus ved Julsø (ca. 4 km fra skolens hovedbygning), som vi kalder for Feltstationen. Her opbevarer vi vores redningsveste, pagajer mm., og det er herfra vi sætter fra land, når vi skal sejle kano eller kajak.

kajak

Knøsgården

– Et tilbud til alle om friluftsoplevelser

Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole erhvervede i 1992 den gamle slægtsgård Knøsgården. Målet med købet var at skabe optimale muligheder for friluftsliv, for derigennem at give skolens elever en forståelse for den danske natur, og de muligheder den giver for et rekreativt udeliv. Samtidig var målet i højere grad at få nogle gode rammer for undervisning i biologi, økologi og naturbeskyttelse. Dermed kunne der dannes bro og en større forståelse mellem den rekreative udnyttelse og behovet for at beskytte naturen.

Skolens outdoorlinje bruger i stor grad de faciliteter, der er omkring gården og skoven, bl.a. i kraft af lavvoen, de mange shelters og andre lejrpladsmuligheder.

Ovenstående visioner var også været idégrundlaget, da skolens bestyrelse valgte, at Knøsgården skulle danne rammen om Himmelbjergegnens Friluftsgård. En friluftsgård målrettet et større publikum, der kan benytte gårdens faciliteter, og være et attraktivt sted for flere forskellige brugergrupper uden for efterskolen.

Er man interesseret i at høre mere om mulige overnatningsmuligheder, så kontakt skolens kontor: 86898399

Derudover fungerer Knøsgården også som base for skolens islandshestelinje. Her er rytterstue, stald med bokse og fine opbevaringsmuligheder for sadler, hovedtøj osv. Og så er der en ridebane med lys, en stor ovalbane, foldene og alle muligheder for fantastiske rideture i terrænnet.
gården