Priser

Bliv elev

Klik her!

Priser

Medbring din egen islandske hest

Vi er blandt mange ting, en heste efterskole! Vi giver dig en unik mulighed for at få egen hest med. Der er dog nogle ting du skal vide før du tager afsted!

Det er kun muligt at have renracede islandske heste med på skolen. (pga. lov om hestehold af udegående heste). Kontakt os gerne for mere information.

Alt arbejde omkring egne heste på skolen varetages af eleven selv. Det gælder også i weekender og alle ferier, hvor skolen ikke er lukket.

Hestene står ved Knøsgården, som ligger 1,5 km. fra skolen.

Vi har sammen med FDF Sletten og Statsskoven et helt unikt område, hvor du stort set må ride overalt. Derudover kan du ride på vores 250 m ovalbane og på ridebanen med lys, så du også kan ride om aftenen i vinterperioden.

Pasning af hestene

Hestene går på græs indtil ca. 15. oktober og igen fra ca. 10. maj. I vinterhalvåret går hestene på kuperede jordfolde, hvor de fodres med wrap. Hele året har hestene adgang til vitaminer og sliksten. Kraftfoder kan selv gives efter behov. Hestene er opdelt på 3 folde med skolens heste og en hoppe- og vallakfold for de private heste. Det er ikke muligt at få sin hest på separatfold. Eleven er selv ansvarlig for pasningen af sin hest. Der udarbejdes en turnusordning omkring pasning med de øvrige elever. Det gælder også i weekender og de korte ferier. Hvis man ikke kan være på skolen, hvor man har hestevagt, er man selv ansvarlig for at finde en afløser, man kan bytte med.

Vaccination og “Tro- og loveerklæring”

For at din hest ikke skal blive smittet af andre heste, skal alle private hesteejere, inden hesten ankommer på Knøsgården, sende en kopi af gyldigt vaccinationskort, bevis for godkendt ormeprøve samt en “tro- og love-erklæring”. Tro- og love-erklæringen kan downloades her.

Hvad koster det?

I skoleåret 2016/2017 er prisen 800 kr. pr. måned – fra 2017/18 vil prisen være 1000 kr. pr. måned.

Prisen inkluderer:

  • foder (græs/ wrap)
  • vitaminer og sliksten
  • kraftfoder (gives af eleven selv efter behov)
  • ormeprøve og om nødvendigt ormekur

Ormeprøven tages i foråret, inden hestene kommer på græs.

Raterne for opstaldning forfalder forud.

Der gives ikke refusion af opstaldningsprisen, selvom hesten tages hjem i ferier og lign.

Regninger for smed og lign. påføres kommende måneds opstaldningsregning.

Hvis din hest bliver syg eller skadet

I samråd med dig og dine forældre tilkalder Kira dyrlæge på ejerens bekostning. Det kan være en god ide at have hesten dyrlægeforsikret.

Hvis din hest bliver syg/dør, og årsagen er ukendt, kan skolen kræve, at der på hesteejerens regning bliver taget undersøgende prøver eller foretaget obduktion, så sygdommen/dødsårsagen kan fastslås.

Læs mere om hestelinjen her