Efterskole med islandske heste

Bliv elev

Klik her!

Efterskole med islandske heste

Heste efterskole - Himmelbjergegnens

En efterskole med islandske heste

Drømmer du om at komme på en efterskole med heste? Og kan du godt lide: Gangartstræning, Grundridning, Stævnetræning, ture i terrænet, pasning og håndtering af heste, arbejde fra jorden og terrænspringning – så er Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole det, du søger. Ikke nok med at du bruger din hest i undervisningen, du får også et ridemærkekursus, som indeholder  dansk islandshesteforenings grundmærke, 1 årligt stævne, langture, samt undervisning af udefrakommende undervisere.

På en efterskole skal undervisningen være i orden

Her på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole går vi meget op i, at vores elever får så god en undervisning som overhovedet muligt. Her er vores hestelinje ikke en undtagelse.

Vores underviser på islandshestelinjen er B-instruktør Kira Nissen. Ud over Kira kommer der også i løbet af året forskellige fagpersoner og underviser.

Her er du velkommen, også selvom du ikke har egen hest

Her på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole har vi 10 islandske heste. Så selvom du ikke selv har en hest, så kan du alligevel komme på heste efterskole og få de mange gode rideture og oplevelser.

Har du din egen hest, så har du selvfølgelig mulighed for at tage den med, så den kan blive en del af dit efterskoleophold. Vores heste går på græs på Knøsgården, som ligger 1,5 km fra skolen. Her går de fra ca. 15. oktober og igen fra ca. 10. maj. I vinterhalvåret går hestene på jordfold, hvor de fodres med wrap. Hele året har hestene adgang til vitaminer og sliksten. Kraftfoder kan selv gives efter behov.

Du skal passe din egen hest

Hestene er opdelt på tre folde med skolens heste og en hoppe- og vallakfold for de private heste. Har du din egen hest med, så har du ansvaret for pasningen af hesten. Der udarbejdes en turnusordning omkring pasning med de øvrige elever. Det gælder også i weekender og de korte ferier.

Læs mere ved at klikke her