Islandsheste

Bliv elev

Klik her!

Islandsheste

Heste efterskole - Himmelbjergegnens - to piger på heste

En efterskole med islandske heste

Drømmer du om at komme på en efterskole med heste? Og kan du godt lide: Gangartstræning, Grundridning, Stævnetræning, Ture i terrænet, Pasning og håndtering af heste, Arbejde fra jorden og Terrænspringning – så er Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole lige dig. Vi har masser af plads til både dig og vores heste! Vi har store natur-arealer og gode faciliteter til vores og jeres heste.
Her får du undervisning i små hold, et ridemærkekursus, hvor man får dansk islandshesteforenings grundmærke, 1 årligt stævne, langture og aktiviteter med nogle af de andre linjer. Vores undervisere er stævneryttere med instruktøruddannelse, så du kan være sikker på, at du efter et år har lært meget og er blevet en endnu bedre rytter.

Heste efterskole - Himmelbjergegnens - hest og rytter i spring

Undervisere og islandsheste på HNIE

UNDERVISERE

Underviser på islandshestelinjen er B-instruktør Kira Nissen.
I løbet af året kommer der desuden forskellige fagpersoner og underviser. Tidligere har linjen haft besøg af: Trine Risvang (2013), Hans Christian Løwe og Christina Johansen (2014), Iben Andersen (2015 + 2016), Lasse Jensen (2014), Ingrid Thrane (2013).

HESTENE

Skolen har 14 islandske heste, hvoraf de 10 kan rides på. Derudover kan du have din egen islandske hest med. Det vil året igennem give dig nogle gode rideture og andre rigtig gode oplevelser. Vi har sammen med FDF Sletten og Statsskoven et helt unikt område, hvor du stort set må ride overalt. Derudover kan du ride på vores 250 m ovalbane og på ridebanen med lys, så du også kan ride om aftenen i vinterperioden. Hestene går i løsdrift på Knøsgården, som ligger 1,5 km. fra skolen.

På efterskolen skal hesten også passes

Hestene går på græs indtil ca. 15. oktober og igen fra ca. 10. maj. Vi sørger for at hestene får lov til at nyde naturen ligeså meget som eleverne gør. I vinterhalvåret går hestene på jordfold, hvor de fodres med wrap. Hele året har hestene adgang til vitaminer og sliksten. Kraftfoder kan selv gives efter behov. Hestene er opdelt på 3 folde med skolens heste og en hoppe- og vallakfold for de private heste. Eleven er selv ansvarlig for pasningen af sin hest. Der udarbejdes en turnusordning omkring pasning med de øvrige elever. Det gælder også i weekender og de korte ferier.

Læs mere om:

Himmelbjergegnens som heste efterskole

Priser på Islandshestelinjen

Smed

Artikel fra bladet Tølt